Zondagnamiddag kan je vanaf 13 uur een bezoekje brengen aan de nieuwe sociale campus Spiegelfabriek. OCMW-voorzitter Fons Michiels mocht voor de opening op medewerking van heel wat organisaties rekenen.

De stuurgroep die werd opgericht, zocht maandenlang naar een goed en haalbaar concept én vooral naar peters en meters om de verschillende projecten te dragen.

De verantwoordelijken:

- Jasmine Steijlen van Lionsclub Lakenpoortse Herentals die de organisatie van de modeshow voor haar rekening neemt. Een uniek concept: gewone modellen met gewone kledij uit de kringwinkel

- Janna Janssens van Vormingplus Kempen en Pol Goris van buurtcontactpunt De Klink die het kookproject hebben opgezet: verrassende recepten met exotische toetsen die u zondag kan proeven. De recepten zijn bedacht én samengesteld door mensen uit de kansengroepen en verenigingen. Alle bezoekers krijgen bovendien een kookboekje met de recepten mee naar huis.

- Lieze Valenberghs van het OCMW en Denise Verhaert van De Fakkel hebben het inleefproject opnieuw klaargestoomd. Dat project hebben wij in 2010 voor het eerst georganiseerd tijdens het Europees jaar tegen armoede en sociale uitsluiting.

- Carolien Bosch, groepswerker van het OCMW en coördinator van ’t Peeseeke opent deze avond samen met haar begeleiders voor ons de nieuwe stek van het openbaar computerlokaal. Helaas is de internetaansluiting niet op tijd klaar geraakt.

- Marian Boddy van buurtcontactpunt de klink en Karen berghmans van de stedelijke jeugddienst zorgen voor het graffitiwerk dat door de bezoekers van de open dag mag worden aangevuld

- Chris Dyck, Annie Peeters en Claire Perdaen van Tabula Rasa zijn de bezielers van het kunstproject: zij stellen kunstwerken tentoon die ze samen met mensen uit de kansengroepen hebben gemaakt, ze organiseren ook workshops én ze onthullen straks aan ons een monumentaal en memorabel kunstwerk dat ze Schuifkes hebben genoemd.

- Al deze projecten worden omkleed met infostands van alle diensten die hier zullen gehuisvest zijn en ook verrassende optredens. U mag zondag genieten van de line-dansers van S-Sport, de circusschool Locorotondo, kinderkoor WANTED en The Legends, covergroep De Nachtwacht , dichter/schrijver Jef Louisa Versmissen en presentatrice Vera Goris.